HPG Anakarargah Komutanlığı açıklaması

Mahirlerin ve Denizlerin İzinde Yürüyen Orhan yoldaşın Direnişini Selamlıyoruz

Türkiye devrimci-demokratik kamuoyuna,

Halkların direniş ve özgürlük mücadelesi, bu direniş geleneğini her dönem kendi şahsında somutlaştıran ve bunu son ana kadar en güçlü bir şekilde temsil eden kişilikleri ortaya çıkarmıştır.


Kawalardan, Bedrettinlerden, Mahirlerden aldığı direniş mirasını Denizler, Hakiler ve Kemallerin halkların kardeşliği şiarıyla buluşturarak devrim ve sosyalizm mücadelesindeki onurlu yerini alan Orhan Yilmazkaya yoldaş, 27 Nisan 2009 tarihinde TC’nin yüzlerce özel eğitimli polisi karşısında gösterdiği kahramanca direniş ile şehitler kervanına katılmıştır. Orhan yoldaşın, Denizler ve Mahirler ardından Türkiye Sol Hareketi tarihinde eşine ender rastlanan bu direnişini selamlıyor, Türkiye halklarına ve Devrimci Karargah örgütüne başsağlığı diliyoruz. 


Gösterdiği direniş ile Mahirlerin mücadele ruhu ve inancını en güçlü bir şekilde temsil eden ve onları bugüne taşıyan Orhan Yilmazkaya yoldaş, son nefesine kadar direnirken yükselttiği ‘Yaşasın İsçi-Emekçilerin Mücadele Birliği’ sloganı ile yaklaşan 1 Mayıs devrimci isçi bayramında tüm Türkiye isçi ve emekçilerinin mücadelelerine ışık tutmuş, kapitalist modernite ve onun işbirlikçileri karsısındaki tavrını en devrimci bir şekilde ortaya koymuştur. 


Devrimci gençlik önderi Deniz Gezmis’in idam sehpasındaki son sözleri olan ‘Yasasın Türk-Kürt halklarinin kardeşliği’ sloganını kendisi için bir ilke kabul eden Orhan yoldaş, direnişini taçlandıran ‘Yaşasın Türk-Kürt haklarının mücadele birliği’ sloganıyla hakların kardeşliğinin mücadele birliğinden geçtiğine dikkat çekmiş ve bunun öncülüğünü yapmıştır. 


Türkiye emekçi halkının gerçek bir evladı olan Orhan yoldaş, ‘Ben düşeceğim ama bu mücadele sonuna kadar devam edecek’ sözleriyle bu mücadeleye olan inancını ortaya koymuştur. Türkiye devrimci demokratik kamuoyunun ve özellikle Türkiye gençliğinin Orhan yoldaşın Mahirlerden alıp devrettiği mirasa sahip çıkacağına olan inancımız tamdır. 
HPG olarak bizler, Önderliğimizin ‘Ben Mahirlerin takipçisiyim, onlardanım’ sözlerinden aldığımız güçle, Mahirlerin, Denizlerin izinde yürüyen Orhan yoldaşın bu direnişini selamlıyor, Orhan yoldaşın yükselttiği sloganlara sonuna kadar bağlı kalacağımızı ve halkların kardeşliği temelinde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağımız sözünü yineliyor, Orhan yoldaşın mücadele bayrağını sürekli dalgalandıracağımızı belirtiyoruz. 

Yaşasın İsçi-Emekçi Mücadele Birliği
Yaşasın Devrim ve Sosyalizm
Yaşasın Kürt ve Türk Halklarının Mücadele Birliği
Devrim Şehitleri Ölümsüzdür

HPG Anakarargah Komutanligi

28 Nisan 2009

Önceki İçerikKOMUTAN ORHAN YILMAZKAYA ŞEHİT OLDU!
Sonraki İçerikHPG Ana Karargah Komutanlığına