Türkiye ve Kürdistan Devrimci Demokratik Kamuoyuna

Türkiye ve Kürdistan Devrimci Demokratik Kamuoyuna,

BÖG Rojava komutanı Rasih Kurtuluş (Aziz Güler) yoldaş, DAİŞ çetelerine karşı düzenlenecek bir operasyon hazırlığında şehit düştü.

Yoldaşın şehadeti göstermiştir ki, Türkiye devrimci hareketi Kürdistan devriminin en kararlı, en yılmaz siper yoldaşıdır ve Türkiye devrimci hareketi bu siper yoldaşlığını sürdürmekte bugüne dek ödediği ve bundan sonra ödeyeceği bütün bedellere rağmen ısrarlıdır.

Çünkü Türkiye devrimci hareketinin Kürt devrimiyle ilişkilenmesini sadece “enternasyonalizm” kalıplarına göre açıklamak yetersizdir. Türkiye devrimci hareketi açısından Kürt devrimi ülke ve bölge devrimi açısından stratejik değerdedir.

Ve bu yüzden Türkiye ve Kürdistan devrimleri arasındaki ilişki sadece Türk ve Kürt halklarının kardeşliği üzerinden değil, Türkiye ve Kürdistan devrimlerinin kan kardeşliği üzerinden anlaşılmalıdır.

Ve bu yüzden Türkiye devrimci hareketi ile Kürdistan devrimi arasındaki ilişkilenme onlarca yılın sosyal şoven soslu oportünist ve liberal “dayanışma” çizgilerinden öte bu iki devrim arasındaki “siper yoldaşlığı” temelindedir.  

Türkiye devrimci hareketinin Kürdistan devrimiyle arasındaki siper yoldaşlığı artık çoktandır şehadetlerle kutsanmış bir tutumdur.

İşte dün Paramaz’ların, Bedrettin’lerin, Arpaçay’ların, Halil’lerin,  Alper’lerin örnek olduğu bu tutum bugün bu kez Rasih yoldaşın şehadetiyle kutsanıyor. Türkiye ve Kürdistan devrimleri arasındaki siper yoldaşlığı çizgisi bugün bu kez Rasih yoldaşın şehadetiyle yüceliyor.

BÖG Rojava Komutanı olarak Rasih yoldaşın, Kobane direnişinden beri sürdürdüğü siper yoldaşlığı çizgisi içinde bulunduğumuz bölgesel konjonktür açısından özellikle anlamlıdır, özellikle değerlidir.

Çünkü biliyoruz ki, emperyalizm ve bölgesel sömürgecilik DAİŞ+TC saldırısı ve Amerikan desteği arasında makasa alarak Rojava devrimini Kürt devrim önderliğinden ve emekçi Kürt halkından çalarak işbirlikçi bir zemine çekmek derdindedir. İşte böyle bir siyasal düzlemde Rojava devrimini emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı bir mevzi, bir bayrak olarak korumanın biricik yolu Kürt devrimiyle siper yoldaşlığını geliştirmek ve güçlendirmektir.

Rasih yoldaş mücadelesi ve şehadetiyle bu yönelimin bir bayraktarı olmuştur.

Bizler Rasih yoldaşın temsil ettiği bu değerleri ve taşıdığı bayrağı daima yükseklerde tutmanın en yüksek kararlılığı ve inancı içinde BÖG komuta heyeti ve savaşçılarının acılarını paylaşıyor, Türkiye ve Kürdistan devrimcilerine başsağlığı diliyoruz.

Nasıl Rasih yoldaş kendinden önceki şehitlerimizin gösterdiği yolda ilerlemeyi kendine görev edinmişse bizler de Rasih yoldaşın şehadetiyle gösterdiği yolda, Türkiye ve Kürdistan devrimleri yolunda emperyalizme, sömürgeciliğe, her türlü gerici çeteciliğe karşı haykırıyoruz ki;

Şehitler Ölmez!

Rasih Yoldaş Ölümsüzdür!

Yaşasın Türkiye ve Kürdistan Devrimleri

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!

MLSPB-Devrim Cephesi ve Devrimci Karargâh

Rojava Komutanlıkları

21 Eylül 2015

Önceki İçerikAlper Çakas Ölümsüzdür. Devrim Şehitleri Ölümsüzdür.
Sonraki İçerikDevrimci Karargah Savaşçısı Ali Haydar Yoldaş’la Röportaj 1. Bölüm